Nyheter

Utdelning av blippar

Nu börjar arbetet med blippar äntligen bli klart och den 28/11 kommer vi att dela ut blipparna till alla boende. Nedan har vi summerat bra information att ha med sig

 • Måndagen 28/11 kl 18-21: Lisette / Marianne / Birgitta kommer att dela ut blippar till alla boende i de tre trappuppgångarna. Det är viktigt att ni är hemma då ni behöver se över informationen ni lämnat och signera mottagandet. Om ni inte är hemma under denna tid, vänligen kontakta Lisette på eller 0761-347 539 för att bestämma en ny tid. Som tidigare meddelats ingår 4 blippar per hushåll, ytterligare blippar beställs via Låssnabben. Mer infomration om detta kommer upp på hemsidan innan den 28/11. 
 • Torsdagen 15/12: Koden till porten kommer att stängas ner och besökare kan enbart öppna via porttelefonen. Porttelefonen kommer att kunna användas under samma tider som vi tidigare kunnat använda portkoden. Nyckel och blipp kommer däremot alltid att kunna användas för att öppna ytterporten och cykelförrådsdörren.
 • Vid vissa undantagsfall kommer det att finnas tillgång till portkod (hemtjänst bland annat). Detta tas upp med styrelsen som godkänner och lämnar ut denna.
 • Borttappad blipp måste anmälas för att avaktiveras, och ny blipp beställs via Låssnabben. Mer information om detta kommer upp på hemsidan innan den 28/11.

Vi kommer i början av nästa år även att gå över till digital bokning av tvättstugan men återkommer med mer information om detta när det blir aktuellt. Under tiden sköts bokningen nere i tvättstugan som vanligt.

Cyklar på innergården

Vi vill än en gång påminna om att cyklar, pulkor mm ej ska förvaras på innergården. Cyklar förvaras i cykelförrådet och övrigt förvaras på egna balkonger eller förråd. Efter vår senaste städning har vi sett att att flera cyklar fortfarande parkeras på gården. Vi i styrelsen kommer under den kommande månaden att plocka ner det vi ser och städa upp på gården för allas trivsel. Vi förväntar oss att alla boenden ska ta ansvar för sina tillhörigheter och inte lämna dem på gården. Det är vi tillsammans som värnar om gården och vår byggnad.

Stigande elkostnader – hur kan vi hjälpas åt att sänka kostnade för oss alla

Elpriset har den senaste tiden gått upp markant och det är därför viktigt att vi alla hjälps åt att hålla kostnaden nere. Vi kan se över detta genom att bland annat:

 • endast vädra kortare stunder för att inte släppa ut värme
 • hålla alla ytterdörrar stängda så att det inte blir för kallt i trapphusen,
 • enligt 11 § i föreningens stadgar ansvara för tätning av fönster i varje lägenhet

Hej grannar,

Cykel- och barnvagnsförrådet är nu överfullt och vi ser att det finns många oanvända cyklar samt annat i detta förråd. Under vecka 35, (29 aug - 4 sept) kommer föreningen att genomföra en rensning för att göra förrådet mer tillgängligt för cyklar och vagnar som används.Alla cyklar (och pulkor/snowracers mm) kommer att märkas upp innan den 16 aug med en synlig märklapp på styret eller annan lämplig plats. Pulkor som legat utanför förrådet (under balkongen) har även flyttats in.

Du som medlem behöver aktivt gå ner och ta bort märkningen innan 29 augusti. Cyklar som används aktivt skall stå i cykelförrådet, andra cyklar bör förvaras i lägenhetens källarförråd. Pulkor/snowracers skall förvaras i egen balkong/källarförrd, ej i cykel-barnvagnsförrådet, under balkongen utanför förrådet eller i trapphus.

Omhändertagna cyklar kommer att förvaras i 6 månader. Därefter fotograferas de och anmäls till polisen som hittegods. Detsamma gäller pulkor/snowracers/kickbikes mm.

Om du av någon anledning inte har möjlighet att se över cykelförrådet innan den 29 augusti, kommer cyklar mm finnas tillgängliga under 6 månader från den 4 sept. Kontakta Lisette Lillo Fagerstedt på 0761-347539 om du vill se över det som är kvarglömt under denna period.

Med vänliga hälsningar

Styrelsen

Grannsamverkan! 

Grannsamverkan är ett samarbete mellan de boende och polisen. Syftet med Grannsamverkan är att göra bostadsområden mindre attraktiva för brottslig verksamhet. Detta görs genom ökad uppmärksamhet bland boende samt med en kunskap om vilka åtgärder man kan vidta för att minska risken för att bli utsatt för inbrott. Det viktigaste i det brottsförebyggande arbetet är att boende i föreningen ökar sin uppmärksamhet på vad som händer i fastigheten och närområdet - och agerar vid olika situationer. 

Nedan följer några riktlinjer för att vi, tillsammans, ska bli bättre på att agera brottsförebyggande:

 • Hälsa på alla personer du träffar i fastigheten. Gör det till en vana att alltid fråga, vänligt, vem personen ska besöka.
 • När du reser bort - informera grannarna.
 • Se till att alla dörrar är ordentligt stängda - porten, cykelrum, källardörrar etc
 • Informera hantverkare om föreningens regler kring t ex porten. Fråga hantverkare du möter hos vem de renoverar.
 • Tveka inte att agera om du blir misstänksam - Ring 11414 för att tipsa polisen. Vid pågående brott ring 112 - ingrip inte själv!

Du hittar mer information som vi även uppdaterar kontinuerligt här. 

 

BRF Pärmens hemsida ger allmän information om vår förening. Här har vi även samlat all väsentlig information, dokument och länkar som kan tänkas behövas som medlem i föreningen. 

För att få tillgång till hemsidan behöver du som medlem skapa ett konto! Då blir ni också registrera till föreningens nyhetsbrev - som skickas ut automatiskt när vi publicerar information på hemsidan.

Hör av er via mail eller kontaktformuläret vid frågor, idéer eller synpunkter!

Hälsningar

Styrelsen